Биогеография и природен капитал на България

|

SKU: BKBK0009649N

Изчерпан

Настоящото издание е авторска трактовка на българското биогеографско пространство, отразено в същността и структурата на националния природен капитал.


Виж повече за продукта

Пълно описание на продукта

Асен Асенов е професор по биогеография в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Кли мент Охридски“ и ръководител на катедра „Ландшафтна екология и опазване на природната среда“. Чете лекционни курсове на бакалавърско ниво по биогеография, защитени природни обекти в България, природна география на континентите, околна среда и природни ресурси и управление на горските ресурси в България, както и в магистърска програма „Ландшафтна екология и природен капитал“ по природен капитал, хабитатно разнообразие и методи за оценка на екосистемните/ландшафтните услуги. Специализирал е в МГУ – Москва и в Университета в Саарбрюкен – Германия. Научните му интереси са насочени към пространствено-времевите проблеми на много от субдисциплините на биогеографията, теорията на биоразнообразието и природния капитал, устойчивото развитие и екосистемните/ландшафтните стоки и услуги. Автор е на няколко университетски учебника и монографии, автор и съавтор е на повече от 130 научни публикации.

Настоящото издание е авторска трактовка на българското биогеографско пространство, отразено в същността и структурата на националния природен капитал, със заявка да заеме достойно място сред представителните научни издания в Декадата на географията 2020–2030 г. От съществено значение в монографията е биогеографската регионализация на автора, основаваща се на екологофизиономичния биомен подход, която подчинява организацията на представените в текста биогеографски провинции и райони. Надграждаща роля в книгата има въвеждането на почти всички синтаксони, определени за България, както и вероятностното присъствие на други, използвани при характеристиката на част от защитените местообитания, включени в том 3 на Червената книга на Република България (2015). Изданието има съществена роля за утвърждаване на термина „природен капитал“ в научните изследвания.

Всички характеристики

Категории Книжарница
Книги
Професионална и справочна литература
Автор Асен Асенов
Издателство УИ "Св. Климент Охридски"
Година 2021
Издание Твърда корица
Брой страници 940
Вид продукт Изследвания
Жанрове География
Език Български
Националност Българска
Размер на продукта 16 x 23 x 2 cm
Баркод 9789540750071
ISBN 9789540750071
Размер на опаковката 16 x 23 x 2 cm
 

Ревюта

Добави ревю
Бъди първият написал ревю Този продукт няма ревюта
Имаш мнение за този продукт? Добави ревю
Най-популярни в същата категория
Изпрати ни запитване:
Лизингов калкулатор
Задължителни условия за кандидатстване за кредит:
  • Навършени 18 години
  • Трудов договор c пo-виcoĸ oт минимaлния дoxoд
  • Минимална сума за кандидатстване към ПБ Лични Финанси е 50.00лв с ДДС
  • Минимална сума за кандидатстване към UniCredit е 150.00лв с ДДС
  • Минимална сума за кандидатстване към банка ДСК е 150.00лв с ДДС
  • Виж тук подробна информация за стоков кредит
Легенда:

ГЛП - Годишен лихвен процент или още ефективен лихвен процент е цената, която кредитополучателят заплаща за използването на определена парична сума (капитал) за период от 1 година.

ГПР - Годишен процент на разходите е показател, изразяващ реалната цена на кредита, включваща всички дължими лихви, такси и комисионни от кредитодателя, представен като процент от сумата на кредита за период от 1 година.